Saturday, 3 December 2016

MENGAPA PERLU BEKAM ???

✔Sel darah manusia luput selepas 120 hari.
✔Mengurangkan unsur asid dalam darah akibat pemakanan ayam,daging dan juga seafood.
✔Memaksimakan sistem imun badan.
✔Merawat kelesuan badan.
✔Merawat pelbagai penyakit medik dan juga gangguan jin.
✔Mendapat pahala sunnah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Thursday, 10 November 2016

JOM NAIKKAN SISTEM IMUN


Istiqomah berbekam sebulan sekali insyaAllah sistem imun kita ditahap maksima dan kita pun sukar dihinggapi penyakit.

Wednesday, 9 November 2016

DULU LESU SEKARANG DAH CERGAS

😴Punca lesu..

✔Tidak pernah berbekam.
✔Toksin dalam badan tinggi.
✔Suka minum ais.
✔Kurang tidur.
✔Tidak bersukan.

.
.

😊Jom cergaskan badan..

✔Berbekam sebulan sekali.
✔Badan ringan kerana segala kotoran toksin dalam darah keluar.
✔Sistem saraf dan darah bergerak lancar.
✔Mencegah pelbagai penyakit medik yang berat seperti sakit jantung,darah tinggi,kencing manis,gout,strok dan banyak lagi.
✔Berbekam amalan sunnah yang beroleh pahala dan keberkatan.
✔Asbab bekam badan jadi sihat dan mudah beribadah.
.
.

👏Kebersihan alat bekam ???

✔Penggunaan jarum pakai buang.
✔Bilik pengudaraan yang tertutup.
✔Alatan bekam dibasuh dengan Dettol dan steril pula guna UV sterilizer.
.
.

👍Kos bekam ???

RM5/Cup
RM5/Cup
RM5/Cup

.
.

👍Jom walk in..

✔Pusat Terapi Syifa Sect 7 Shah Alam,Jln Plumbum Q7/Q, belakang Jakel sebaris SES Pesona.

✔11am - 10pm (6-8pm rehat).

✔Isnin - Ahad (Jumaat OFF)

✔Jurubekam lelaki dan wanita disediakan.

Thursday, 3 November 2016

PETUA MERAWAT GOUT

✔Ambil 7 ulas bawang putih tumbuk lumat.

✔Campurkan 7 sudu minyak tanah/kerosin gaul hingga sebati.

✔Bacakan fatehah 7x lalu tiup 10 saat.

✔Lumur tempat yang sakit gout 2jam sekali insyaAllah berkurangan sakitnya.

📞Sebarang rawatan bekam gout sila wasap

019 3079883
019 3079883
019 3079883

Tuesday, 1 November 2016

SYAMPU BIDARA PENAWAR SIHIR

✔Harga rm30/botol 250ml.

✔Sudah dibacakan ayat ruqyah dan dicampurkan pati daun bidara.

✔Khusus merawat pelbagai penyakit makhluk halus dengan kaedah mandian.

✔Poslaju terus kerumah anda seluruh Msia.

📞Sila sms/wasap Utz Zul 012 9181195 untuk order/pertanyaan.

Sunday, 30 October 2016

BEKAM WANITA SHAH ALAM

✔Caj RM5/cup.
✔Lokasi sect 7 shah alam.
✔Temujanji wasap/sms Pn Nott 019 2852849.
✔Buka setiap hari jumaat OFF.

Thursday, 27 October 2016

JANGAN SAMPAI JADI BLISTER..

✔Blister adalah kesan gelembung/lepuh pada kulit selepas berbekam.

✔Puncanya akibat terlalu kuat sedutan pam bekam dan terlalu lama cawan bekam dibiarkan.

✔Punca lain adalah faktor usia pesakit yang warga emas dan pesakit kencing manis bacaan tinggi.

Wednesday, 26 October 2016

KHASIAT BEKAM WAJAH

✔Merawat wajah kusam.
✔Merawat masalah resdung.
✔Merawat masalah jerawat.
✔Menaikkan seri wajah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Tuesday, 25 October 2016

SUMBER MAKANAN KITA ADA RACUN ???

✔Nasi - Berasal dari tanaman padi yang disembur racun secara berkala untuk mengelakkan penyakit serta rumpai.

✔Buahan dan sayuran - Disembur racun rumpai secara berkala untuk elak penyakit serts rumpai.

✔Ayam - Disuntik hormon tumbesaran.

✔Ikan dan daging -  Dibubuh bahan pengawet tahan lama.

Memandangkan sumber makanan kita mengandungi unsur racun/kimia sebab tu anda disyorkan berbekam sebulan sekali demi mengurangkan unsur toksid dalam sistem darah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Sunday, 23 October 2016

SAKIT KER BEKAM ???

Tak sakit mana pon macam rasa kena gigit semut jer...

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap 019 3079883

Thursday, 13 October 2016

KHIDMAT BEKAM KERUMAH KL/SEL

👍Bagi kaum wanita,suami isteri,family atau vip yang inginkan rawatan bekam sunnah terus kerumah masing-masing sekitar KL/SEL,anda boleh hubungi saya yer..

👍Caj bekam RM5/cup dan transport charges percuma.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 4512568 sahira
019 4512568 sahira
019 4512568 sahira

Friday, 7 October 2016

BEKAM MENCEGAH PENYAKIT 3 SERANGKAI

✔Orang yang sihat digalakkam berbekam sebulan sekali istiqomah.
✔Dengan pemgeluaran darah kotor yang mengandungi gula dan kolestrol berlebihan dari bekam mampu mencegah penyakit Diabetes,Jantung dan Darah Tinggi (3 serangkai).

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Wednesday, 28 September 2016

KAEDAH STERIL ALATAN BEKAM KAMI

✔Jarum pakai buang.
✔Pen bekam akan disembur alcohol setiap kali sudah digunakan.
✔Cawan bekam dibasuh dengan clorox,kemudian disembur alcohol lalu dimasukkan kedalam UV steriliser.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Thursday, 22 September 2016

BAHAYA PAIN KILLER

Kurangkan pergantungan pada ubat pain killer kerana ia boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang.

Wednesday, 21 September 2016

APA YANG KELUAR SEMASA BEKAM


✔Angin.
✔Darah unsur toksin/toksid.
✔Gula.
✔Kolestrol.
✔Pengeluaran antibodi yang maksima.
✔Unsur bisa gangguan jin.
✔Uric acid.

#bekam
#tarikhsunnah

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Monday, 19 September 2016

SEBAIKNYA SMS/WASAP

Sebarang pertanyaan/temujanji berkenaan rawatan sebaiknya anda WASAP/SMS ke 019 3079883,anda tidak digalakkan CALL dikhuatiri kami tak sempat pick up sebab sibuk tengah merawat pesakit.

Sunday, 18 September 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM

✔Bulan akan mengambang penuh minggu hadapan.
✔Darah akan bergejolak kuat,bila berbekam darah kotor akan keluar maksima.
✔Tarikh afdhal berbekam bulan ini jatuh pada hari isnin/rabu/jumaat minggu hadapan bersamaan 17/19/21 dzulhijah.
✔Jom raikan sunnah bekam dimana pahala berbekam pun dapat dan pahala tarikh afdhal pun dapat juga.

#bekam
#tarikhsunnah

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

ULASAN SAYA @ NEWS TV9

News @ tv9 8pm tadi,saya mengulas tentang kehilangan 6 buah batu nesan di kubur Pulau Meranti Puchong pada aidiladha lalu..

Wednesday, 7 September 2016

BEKAM RAWAT MASALAH LUTUT

✔Jika anda mengalami masalah sakit lutut,sukar nak luruskan kaki,sakit bila berdiri lama dan sukar untuk melipatkan lutut ketika solat/duduk.

✔Petanda saraf lutut anda bermasalah.

✔Syor bekam sekitar lutut 2 minggu sekali insyaAllah sembuh.

✔Caj bekam kami hanya RM5/cup.

#bekam

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Saturday, 3 September 2016

CARA STERIL CAWAN BEKAM

✔Cuci cawan bekam dengan dettol hand soap.
✔Rendam cawan bekam dengan larutan clorox 5min.
✔Masukkan cawan bekam kedalam UV sterilizer 15min.

BEKAM KEPALA TANPA CUKUR

✔Tidak perlu cukur
✔Guna mesin khas
✔Tak perlu risaukan rambut lagi
✔RM10/cup

#bekam

📞Sebarang pertanyaan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Wednesday, 24 August 2016

AHAD INI KAMI TUTUP SEHARI

Ahad ini 28hb kami tutup sehari kerana ada program Family Day @ PD,harap maklum.