Monday, 20 February 2017

WALK IN JER

Saya akan keluar kawasan 23feb-7march ini semua pelanggan nak sebarang rawatan walk in jer yer,tak perlu wasap/sms saya terlebih dahulu.Ini kerana pada tarikh tersebut kebanyakan masa h/p saya akan OFF,harap maklum.

Friday, 17 February 2017

URUTAN 2MIN SEBELUM BEKAM

Urutan sebentar sebelum bekam penting kerana darah kotor akan keluar banyak semasa proses berbekam.

Tuesday, 14 February 2017

TARIKH SUNNAH BERBEKAM KEMBALI LAGI

Tarikh sunnah berbekam bulan ini jatuh pada 14feb/16feb/18feb yer,jom raih pahala berganda dengan berbekam.

Saturday, 11 February 2017

RAWAT STRESS DENGAN BEKAM

✔Stress tempat kerja dan memandu.
✔Stress kurang rehat/kurang tidur malam.
✔Otot dan urat bahu serta urat belikat yang tegang
✔Atasi stress minda dan stress otot anda dengan berbekam 10 titik di belakang badan anda.
✔Caj bekam rm5/cup.

Rasulullah saw pernah bersabda "Barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah swt" Hadis riwayat ibnu majah

👍Sebarang pertanyaan/rawatan bekam wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Wednesday, 8 February 2017

APA YANG KELUAR MASA BERBEKAM

✔Darah kotor dalam sistem badan.
✔Uric acid.
✔Kolestrol dan gula berlebihan.
✔Angin.
✔Sel darah merah yang dah expired.

CARILAH JURUBEKAM BERPENGALAMAN

Tahun ini genaplah 10 tahun iaitu sedari tahun 2007 kami membekam para pelanggan/pesakit.

NIAT BERBEKAM KERANA SUNNAH

Dalam mengamalkan sunnah berbekam ada mukjizat kesembuhan dan rahmat dari Allah swt.

Monday, 6 February 2017

BERBEKAMLAH DENGAN ISTIQOMAH

✔Syor berbekam sebulan sekali ketika bulan penuh.

✔Rasulullah saw juga istiqomah berbekam sebulan sekali pada tanggal 17/19/21 hijriah.

✔Dapat merawat penyakit sedia ada dan mampu mencegah penyakit yang mendatang.

✔Istiqomah kunci kesembuhan bekam.

👍Rasulullah saw pernah bersabda "barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah swt" riwayat ibnu majah

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Saturday, 4 February 2017

JANGAN MAKAN SEBELUM BEKAM

Pastikan anda jangan makan makanan berat/nasi sebelum berbekam untuk kesan kesihatan yang maksima.

Friday, 3 February 2017

URUT TRADISIONAL KELATE

✔Urutan dilakukan sebelah malam sahaja 8pm-10pm Isnin-Ahad (Jumaat OFF).

✔Kaedah urutan tradisional melayu.

✔Khidmat urut satu badan RM50/sesi,urut persediaan kahwin RM60/sesi dan urut masalah lelaki RM60/sesi.

👍Sebarang temujanji rawatan sila wasap
019 4114289 Abe qib
019 4114289 Abe qib
019 4114289 Abe qib

Thursday, 2 February 2017

BEKAM KEPALA TANPA CUKUR

✔Berkhasiat dalam merawat penyakit sihir,migrain,rabun mata dan menguatkan daya ingatan.

✔Tidak perlu cukur.

✔RM10/cup bekam kepala.

👍Rasulullah SAW pernah bersabda "sesiapa yang berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" Hadis riwayat ibnu majah

👍Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Friday, 27 January 2017

BEKAM ADALAH GAYA HIDUP SIHAT

Berbekam sebulan sekali adalah satu gaya hidup sihat dimana kita boleh  mencegah pelbagai penyakit klinikal seperti darah tinggi,kencing manis, strok dan banyak lagi dimasa-masa hadapan.Kerana sifat rawatan bekam itu sendiri membuang darah kotor,melancarkan sistem aliran darah dan menaikkan sistem imun.

Rasulullah saw pernah bersabda "barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah swt" Hadis riwayat ibnu majah

Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Tuesday, 24 January 2017

MUDAH KENTUT DAN SENDAWA LEPAS BEKAM

✔Selepas rawatan bekam insyaAllah badan kembali ringan/segar,serta anda juga mudah sendawa dan kentut.

✔Rasulullah SAW pernah bersabda "barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" Hadis riwayat Ibnu Majah

👍Sebarang pertanyaan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Sunday, 22 January 2017

URUTAN 5MIN SEBELUM BEKAM

Kaedah urutan 5min sebelum berbekam membantu pengeluaran darah kotor yang maksima.

TIDAK SYOR MAKAN BERAT SEBELUM BEKAM

Anda tidak disyorkan makan berat seperti nasi sebelum bekam,minum sudah memadai bagi manfaat bekam yang maksimum.

Wednesday, 18 January 2017

PENDUDUK LANGIT PUN SURUH UMAT BUMI BERBEKAM

✔Dari Abdullah bin Mas'ud berkata:
"Rasulullah SAW pernah menyampaikan sebuah hadis tentang malam dimana baginda Rasulullah SAW di isra'kan,bahawa baginda SAW melewati sejumlah malaikat melainkan mereka semua menyuruh baginda SAW dengan mengatakan "perintahkanlah umatmu untuk berBEKAM"

👍Caj bekam kami RM5/cup,sebarang pertanyaan/rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

SAKIT KER BEKAM ???

✔Rasanya seperti digigit semut..tidak perlu khuatir dan takut untuk menjalani rawatan bekam..Kebaikan berbekam banyak khasiatnya.Kami menjanjikan perkhidmatan terbaik untuk anda.

👍Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Tuesday, 17 January 2017

KEBERSIHAN PENTING DALAM BERBEKAM

✔Cawan bekam perlulah dicuci dengan Dettol,kemudian spray dengan alcohol 95% sebelum dimasukkan kedalam UV Sterilizer 15min bagi proses basmi kuman.

✔Jarum bekam WAJIB pakai buang.

✔Bilik bekam mesti dalam pengudaraan tertutup dan pastikan disembur dengan Dettol Spray 3-4x sehari.

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap 019 3079883 dan caj bekam kami hanya RM5/cup.

Thursday, 12 January 2017

BEKAM ADALAH PENCEGAHAN PENYAKIT 3 SERANGKAI

✔Penyakit 3 serangkai sinonim dengan bangsa melayu awal 40an.

✔Berbekam sebulan sekali istoqomah sewaktu masih sihat.

✔Sifat rawatan bekam itu dengan sendirinya menurunkan kadar gula,toksin dan melancarkan sistem aliran darah.

✔Mengamalkan sunnah nabi.

✔Caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan/temujanji sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Wednesday, 11 January 2017

HARGA BEKAM 2017

👍InsyaAllah masih RM5/cup yer tuan dan puan...

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

BEKAM BELAKANG ADALAH YANG PALING POPULAR

✔Ia popular kerana semua titik organ utama badan berada dibahagian belakang badan.

✔Ia juga dipanggil titik Meridian.

👍Caj bekam kami RM5/cup sebarang pertanyaan bekam wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Wednesday, 4 January 2017

RAWAT KELESUAN DENGAN BERBEKAM

👍Rawatan bekam dibahagian belakang badan mampu mengurangkan ketegangan otot,mengeluarkan darah unsur toksin dan angin,insyaAllah badan kembali ringan dan cergas.

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Tuesday, 3 January 2017

IMUN MENINGKAT SELEPAS BEKAM

Jika istiqomah berbekam insyaAllah sistem imun meningkat dari semasa ke semasa.

Sebarang rawatan bekam sila wasap 019 3079883 lokasi di Shah Alam.

Thursday, 29 December 2016

CUCI CAWAN BEKAM DENGAN BETUL

Cuci dengan Dettol dulu,spray dengan alcohol kemudian masukkan dalam sterilizer 15min.