Friday, 24 June 2016

INGAT IMUN INGAT BEKAM

✔Tusukan jarum/torehan pisau bekam pada epidermis kulit akan menghasilkan banyal sel T Limfosit iaitu unsur utama sel darah putih.

✔Bagi mereka yang istiqomah berbekam sebulan sekali agak susah mengidap sebarang penyakit hatta demam sekalipun.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Thursday, 23 June 2016

PUNCA UTAMA KELESUAN

✔Banyak angin dalam badan.
✔Banyak darah kotor iaitu darah yang expired serta darah yang ada unsur toksik,lebihan gula,uric acid dan kolestrol.
✔Dengan rawatan bekam 2 masalah diatas selesai.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Wednesday, 22 June 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM KEMBALI LAGI

👍Tarikh sunnah berbekam kembali lagi iaitu 17,19 & 21 Ramadhan.Jom sama-sama meraikan sunnah di bulan Ramadhan mulia ini.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Saturday, 18 June 2016

BEKAM TITIK PINGGANG

Bagi mereka yang lenguh/sengal pada kawasan pinggang insyaAllah sembuh jika berbekam pada titik pinggang.

Tuesday, 14 June 2016

JOM BEKAM BETIS

Berbekam pada titik betis instaAllah mampu merawat masalah kebas-kebas betis.

Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Monday, 6 June 2016

MAKANLAH KURMA

Bagi umat islam yang berpuasa,anda disyorkan juga makan 7 biji kurma semasa bersahur untuk memberikan tenaga di siang hari dan menghindari masalah tidak bermaya ketika berpuasa.

SAKIT LUTUT LEGA SELEPAS BERBEKAM

👍Ramai yang sakit lutut sudah lega selepas berbekam,bagi kes lutut yang lama disyorkan berbekam seminggu sekali sebanyak 3x sesi yer..InsyaAllah sembuh..

👍Berbekam waktu ramadhan tidak membatalkan puasa.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Sunday, 5 June 2016

SELAMAT BERPUASA DIUCAPKAN

✔Bulan puasa buka seperti biasa cuma cuma sebelah malam buka 10mlm - 12tmlm (mulai malam ini).

✔Berbekam tidak membatalkan puasa tetapi jika bimbang badan lemah syor berbekam diwaktu malam.

✔Promosi bekam di Shah Alam 10cup percuma 4cup harga RM50 hanya bulan ramadhan sahaja.

Tuesday, 31 May 2016

BEKAM MAMPU MENGAWAL TEKANAN DARAH TINGGI

✔Bagi mereka yang ada darah tinggi disyorkan mengamalkan sunnah berbekam 2 minggu sekali.

✔Titik bekam yang disyorkan ialah dibahagian kepala,tengkuk,bahu dan belakang badan.

✔Habbatus sawda juga perlu diambil setiap hari untuk maksimakan kadar kesembuhan.

✔Selepas berbekam boleh berjumpa perubatan moden untuk ujian tekanan darah tinggi pula.

👍Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

BEKAM MAMPU MERAWAT PENYAKIT BERAT SEBENARNYA

✔Banyak hadis sahih menganjurkan rawatan bekam pada umat islam.
✔Bagi orang yang sihat bila mengamalkan bekam insyaAllah terhindar dari pelbagai penyakit berat.
✔Bagi orang yang sudah ditimpa penyakit,bekam setakat ini sudah terbukti mampu merawat penyakit darah tinggi,kencing manis,gout,jantung dan banyak lagi.
✔Rawatan bekam secara berkala seperti seminggu sekali dan pengambilan habatus sawda 2 biji sehari istiqomah adalah perlu jika kita mengalami sebarang penyakit berat seperti 3 serangkai contohnya.

Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883

Saturday, 28 May 2016

SAKIT KER BEKAM NIE ?

✔Tidak sakit
✔Menggunakan jarum halus dan pen bekam
✔Macam sakit kena gigit semut jer

TAHUN 2016 TAHUN FB ADS

✔Kaedah pemasaran menggunakan FB berbayar.
✔Pihak FB akan menghantar posting anda mengikut target market anda.
✔Target market mengikut jantina,umur,hobi dan lokasi.
✔Kadar bayaran FB ads melalui credit card dan perbankan internet.
✔Perlu belajar FB ads secara berkursus kerana perlu memahami target market,rebranding strategy dan copy writing skills.
✔Dilarang menceburi FB ads tanpa ilmu dikhuatiri berlaku pembaziran wang dan tidak menepati target market.
✔Para perawat islam dan perawat alternatif perlu pelajari FB ads.
✔Bila perniagaan dah maju anda boleh turunkan level FB ads anda kepada FB percuma,jangan terlalu bergantung pada FB ads untuk jangka panjang.
✔Anda boleh search di google dan fb taip " kursus fb ads" untuk hadiri seminar.

Thursday, 26 May 2016

JOM JOIN KURSUS BEKAM..

✔Barang-barang bekam,nota,makan minum,poster bekam dan sijil diberikan percuma.

✔Talaqi dan pengijazahan ayat ruqyah dan kerezkian.
-Strategi pemasaran internet,pendaftaran SSM serta pengurusan akaun semasa turut didedahkan.

✔Dalam 6 bulan pengurusan akaun semasa insyaAllah anda boleh memohon pelbagai pinjaman bank,pastikan versi islamik bukan konvensional.

✔Pendaftaran persatuan bekam yang dikawal selia TCM MOH.

✔Kursus bekam diadakan setiap Ahad 9pg-1.30ptg di Pusat Terapi Syifa Shah Alam mahar RM300.

✔Sebarang pertanyaan/pendaftaran wasap Utz Fadhil 010-5339160.

Wednesday, 25 May 2016

KESELAMATAN ASAS BERBEKAM

✔Berbekam perlu dalam bilik dan tidak bole ditepi jalan/kaki lima.
✔Jarum bekam pakai buang.
✔Jurubekam pakai glove
✔Cawan bekam perlu direndam dengan clorox kemudian spray alcohol 75% dan dimasukkan dalam UV sterilizer 15min.

Tuesday, 24 May 2016

ANDA LESU KER TU

✔Jom berbekam amalan sunnah nabi insyaAllah badan kembali segar.
✔Usia sel darah merah 120 hari jika terkumpul dan tak dibuang melalui bekam badan boleh terasa lesu juga.
✔Banyak angin dalam akibat tak jaga pemakanan atau kurang tidur adalah penyumbang kelesuan juga.
✔Stress tempat kerja dan kesesakan trafik bole membuatkan lesu juga.
✔Minumlah air halia,berurut dan berbekam antara rawatan ampuh merawat kelesuan badan,insyaAllah berhasil.

Monday, 23 May 2016

SYAMPU BIDARA PEMUSNAH SIHIR

✔Produk terlaris keluaran Pusat Terapi Syifa

✔Harga pun murah mampu milik

✔Diperbuat dari pati air daun bidara yang dibacakan ayat ruqyah as-syifa selama 2 jam oleh perawat islam secara bergilir

✔Digunakan untuk mandian dan syampu kepala

✔Ada sedikit tindak balas panas/sejuk/pening/muntah jika ada gangguan jin yang aktif dalam badan

✔Merawat khusus penyakit gangguan jin seperti histeria,santau,sihir dan saka

✔Merawat juga masalah sawan tangis bagi bayi baru lahir

✔Menghilangkan bau badan

✔Mencantikkan rambut

✔Ejen diperlukan diseluruh Malaysia dengan harga istimewa

✔Produk ini hanyalah cabang ikhtiar sahaja Allah SWT penyembuh segalanya

-----------------------------------------------
NAK ORDER WHATSAPP
012 9181195
012 9181195
012 9181195
-----------------------------------------------

TARIKH SUNNAH BERBEKAM KEMBALI LAGI

Tarikh bekam sunnah bulan ini jatuh pada selasa,rabu dan khamis minggu ini iaitu 17/19/21 Syaaban kalendar islam.Jom berbekam raikan sunnah.

Thursday, 12 May 2016

NAK SISTEM IMUN KUAT KENA ISTIQOMAH BERBEKAM

Bagi individu yang ingin sihat sentiasa dan tidak  mahu dihinggapi sebarang penyakit,istiqomah berbekam sebulan sekali yer..Kerana setiap kali berbekam sel antibodi baru akan banyak dihasilkan.

Saturday, 7 May 2016

STRATEGI MOBILE BEKAM

✔Jalani kursus bekam dan dapatkan sijil bekam.
✔Isi borang pendaftaran persatuan bekam.
✔Isi borang pendaftaran SSM.
✔Isi borang akaun semasa bank untuk duit keluar masuk hasil bekam.
✔Sediakan kereta/motor dan tampal sticker logo syarikat anda.
✔Sediakan handphone yang dilengkapi GPS.
✔Sediakan uniform anda sendiri dan tampal juga logo syarikat anda.
✔Buka akaun fb dan update hari-hari berkenaan khasiat bekam.
✔Amal ilmu kerezkian.
✔Jangan dengki jurubekam yang lain.
✔InsyaAllah boleh menjana pendapatan sampingan sehingga RM2K sebulan di musim gawat ini.
✔Wasap Utz Fadhil 010-5339160 untuk jalani kursus bekam dan bimbingan strategi bekam kerumah.

KAEDAH BEKAM MAMPU TINGKATKAN SISTEM IMUN

✔Kaedah bekam menggunakan kaedah tusukan jarum/sayatan pisau.

✔Banyak sel T limfosit dihasilkan ketika tusukan/sayatan pada epidermis kulit.

✔Sel T limfosit adalah unsur utama sel darah putih dimana fungsi sel darah putih adalam membunuh segala kuman/virus/bakteria dalam sistem badan manusia.

✔Individu yang istiqomah berbekam sukar untuk dapat penyakit hatta selsema sekalipun.

Thursday, 21 April 2016

MINGGU SUNNAH BERBEKAM KEMBALI

Tarikh sunnah berbekam bulan ini 17/19/21 Rejab jatuh pada Isnin 25/4,Rabu 27/4 dan Jumaat 29/4.

Sama-samalah kita berbekam untuk meraikan perubatan sunnah nabi dimana pahala berbekam pun dapat pahala tarikh pun dapat juga.